English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Успішна міжнародна академічна мобільність студенток ФМВ у Гданському університеті 

Успішна міжнародна академічна мобільність студенток ФМВ у Гданському університеті 
Студентки Факультету міжнародних відносин завершили навчання за програмою академічної мобільності Erasmus+ у Гданському університеті (Подьща). Це стало можливим завдяки тісній співпраці декана ФМВ Юрія Волошина та професорки кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства ФМВ Наталія Мушак з адміністрацією та викладачами Гданського університету.
Завдяки участі у програмі Erasmus+  студентки отримали можливість ознайомитися з передовим європейським досвідом у сфері міжнародного права та адміністрування, соціальних наук та міжнародного бізнесу, розширити культурний кругозір та поглибити знання в одному з найбільших закладів вищої освіти Польщі.
Єлизавета Ясінська, Олександра-Ярослава Боднар та Наталія Калашнікова упродовж семестру вивчали дисципліни англійською  мовою, зокрема,  «Міжнародне економічне право», «Фінансове право: податкове право в Європі», «Фінансове право: європейське банківське та інвестиційне право», «Конституційне право: вплив на процес прийняття рішень: лобіювання, групи інтересів».
Студентки відвідували лекції відомих викладачів та  світових юристів-практиків, зокрема, професора Іси Фредерікса з Університету Йоганнесбурга який викладав міжнародне торгівельне право та доктора Янга Жу з Факультету Права Університету Принца Мухаммада бін Фахда (Саудівська Аравія), який познайомив з правами людини в глобалізованому світі. Доктор Ван Ян з Юридичної школи Океанського університету Китаю викладав у наших студенток історію права, а доктор Айша Аль-Аммарі з Коледжу Права Університету Катару – конституційне право.
Здобувачки ФМВ представили Україну на міжнародній науковій арені, написавши статті про воєнні конфлікти, культурну спадщину України та боротьбу українського народу на нелегкому шляху до здобуття перемоги. Також в рамках навчання студентки відвідали Європейський центр солідарності у Гданську, де вони ознайомилися з історією боротьби за свободу та права польського народу.
Вітаємо студенток з успішним завершенням навчання та отриманням важливого досвіду, що сприятиме особистому зростанню та конкурентоспроможності на міжнародному  ринку праці.

Залишити відповідь