English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Студенти та викладачі Факультету міжнародних відносин НАУ підкорили найвищу висоту України – гору Говерлу

Студенти та викладачі Факультету міжнародних відносин НАУ підкорили найвищу висоту України – гору Говерлу

З нагоди Всесвітнього дня туризму (27 вересня) кафедрою міжнародного туризму та країнознавства організовано щорічний підйом на найвищу висоту України – гору Говерлу (Яремчанський район, Іванофранківська область), у ході якої студенти та викладачі Факультету міжнародних відносин НАУ протягом 3 год. 45 хв. підкорили висоту у 2061 м. Шлях ускладнювався перемінним дощем та сильним вітром.

У заході взяли участь: заступник декана Ірина Лесь, четверо викладачів: Сергій Фокін (керівник подорожі), Леоніла Ткачук, Марина Руднєва (кафедра міжнародного туризму та країнознавства) та Марина Ричка (кафедра міжнародних економічних відносин та бізнесу), які вже мали досвід неодноразового підйому. Серед студентів долучилися представники всіх спеціальностей факультету: Лілія Басанець (МВ 208), Анастасія Вакуленко (МП 405), Сніжана Дмітрієва (МВ 208), Ольга Іванова (МІ 108М), Михайло Капінус (МП 206М), Айлар Каратаєва (МП 305), Катерина Літун (ТУ 213), Денис Майстров (МІ 208М) та Оксана Шавро (ТУ 413).

Підйом був нелегким, гора розташована на хребті Чорногора в Карпатах, на межі Закарпатської та Івано-Франківської областей, у 17 кілометрах від кордону з Румунією.
Гора має правильну конусоподібну форму, в основному вона вкрита альпійськими луками й чагарниками, подекуди зустрічаються кам’яні осипи. Біля підніжжя гори знаходиться один з витоків Пруту, а недалеко від нього – мальовничий каскад водоспадів, загальна висота якого становить близько 80 метрів.
Існує кілька маршрутів сходження на гору, причому вони значно відрізняються за складністю, проте за протяжністю майже однакові. Їхня довжина складається від 10 до 16 кілометрів.
Всі учасники підйому успішно подолали маршрут. На звороному шляху традиційно приготовані польова каша та чай на вогнищі чудово смакували під туристичні пісні.
Факультет міжнародних відносин висловлює щиру вдячність ректору НАУ Володимиру Ісаєнку та проректору Оксані Вовк за забезпечення транспортом у захопливій подорожі по підкоренню Говерли.

Залишити відповідь