English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Делегація НАУ ознайомилася з роботою Науково-технологічного парку та факультетів Університету Бразиліа

Делегація НАУ ознайомилася з роботою Науково-технологічного парку та факультетів Університету Бразиліа

Ректор НАУ Максим Луцький разом з деканом Факультету міжнародних відносин Юрієм Волошиним та деканом факультету наземних споруд і аеродромів Віктором Карповим під час візиту до Університету Бразиліа ознайомилися з роботою передового технопарку Parque Cientifico e Tecnologico da UnB. Також вони  змогли детальніше ознайомитися з роботою юридичного, технологічного та медичного факультетів Університету Бразиліа.

Науково-технологічний парк UnB (PCTec/UnB) – це інноваційне середовище, призначене для взаємодії між компаніями, державою та університетами, встановлення партнерських відносин з державними та приватними установами, орієнтованими на дослідження, розробки та інновації. Він розташований у південній частині кампусу Дарсі Рібей і його площа становить 486 000 м².

Під час зустрічі директор технопарку Карлос Гуржель продемонстрував українським гостям його винятковий науковий та технічний потенціал.

На технологічному факультеті гостям представили передові технології та інженерні рішення, які застосовуються в різних сферах, включаючи авіацію, електроніку та інформаційні технології.

На зустрічі з представниками юридичного факультету обговорили питання інтелектуальної власності та широкий спектр питань пов’язаних з юридичними аспектами сучасних технологій.

Медичний факультет вразив передовими методиками діагностики й лікування, застосуванням новітніх медичних пристроїв та дослідженнями в галузі медичної інформатики.

Максим Луцький, як ректор топового ЗВО України, презентував освітньо-наукову діяльність НАУ та підтвердив готовність розвивати співпрацю з UnB з метою підвищення ефективності навчальної й науково-дослідної роботи та розширення міжнародного співробітництва.

Зустрічі завершилася домовленостями щодо співпраці між НАУ та UnB. Представники обох сторін висловили бажання залучити свої наукові та технічні ресурси для спільних дослідницьких проєктів і обміну знаннями.

Цей крок в українсько-бразильській науковій співпраці сприятиме впровадженню інноваційних рішень та зміцненню наукового потенціалу обох країн.

Залишити відповідь