English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Декан ФМВ взяв участь у першому установчому засіданні Науково-консультативної ради при Голові Верховної Ради України

Декан ФМВ взяв участь у першому установчому засіданні Науково-консультативної ради при Голові Верховної Ради України

Декан Факультету міжнародних відносин Юрій Волошин взяв участь у першому установчому засіданні Науково-консультативної ради при Голові Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук  під час відкриття засідання висловив сподівання,  що «Науково-консультативна рада стане дуже потужним органом. Це добровільна робота на благо України та українського законодавства. Люди, які зібралися тут, поєднані спільною ідеєю. Ми прагнемо вперше, за 30 років незалежності України, запропонувати суспільству логічний розвиток українського законодавства й підвищити якість законодавчих актів України».

Члени Науково-консультативної ради розглянули організаційні питання, обрали заступника голови та вченого секретаря. Крім того, учасники засідання обговорили подальші плани щодо напрацювання наукової концепції розвитку законодавства за різними галузями.

Декан факультету Юрій Волошин увійшов до секції «Міжнародного права», фахівці якої будуть, в першу чергу, здійснювати науковий супровід законопроєктної роботи та адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

Науково-консультативна рада при Голові Верховної Ради України – це консультативно-дорадчий орган, що функціонує для залучення висококваліфікованих фахівців у сфері права до законопроєктної роботи, підготовки наукових висновків з питань діяльності Верховної Ради України, які потребують наукового забезпечення.

Залишити відповідь