English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Триває співпраця ФМВ з Європейською організацією публічного права

Триває співпраця ФМВ з Європейською організацією публічного права

Декан Факультету міжнародних відносин Юрій Волошин та генеральний директор директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик Міністерства освіти і науки України Олександр Пижов провели онлайн-зустріч з Президентом Європейської організації публічного права (EPLО) Спиридоном Флогаїтісом. До зустрічі також приєдналася керівник експертної групи з питань узгодження політик та проектної діяльності директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик  МОН України Оксана Двірська.

Сторони обговорили питання проведення комплексної реформи юридичної освіти в України, що забезпечить удосконалення методики підготовки майбутніх юристів та  допоможе вдосконалити проведення досліджень у сфері права з урахуванням принципів і стандартів Європейського Союзу. Також сторони обговорили створення української громадської організації, що  об’єднає викладачів та юристів-науковців задля удосконалення юридичної освіти та правової обізнаності суспільства.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо організації наукового дослідження «Правова система України в умовах дії правового режиму воєнного стану» та підтримки цього дослідження з боку Європейської організації публічного права. Розглянуто можливості щодо створення спільних освітніх проєктів за участі українських університетів, що готують студентів правників.

Спиридон Флогаїтіс наголосив, що EPLО підтримує Україну в цей нелегкий для нашої країни час та готова прийняти на навчання студентів Факультету міжнародних відносин у Європейській школі права та управління і надати їм стипендії.

Залишити відповідь