English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Онлайн-лекція професора публічної дипломатії Ніколаса Дж. Калла «Rethinking Public Diplomacy»

Онлайн-лекція професора публічної дипломатії Ніколаса Дж. Калла «Rethinking Public Diplomacy»

Студенти та викладачі кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства ФМВ взяли участь в онлайн-лекції професора публічної дипломатії та директора-засновника магістерської програми з публічної дипломатії Університету Південної Каліфорнії Ніколаса Дж. Калла «Rethinking Public Diplomacy».

Участь у заході стала можливою завдяки співпраці Факультету міжнародних відносин НАУ та Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ – організатором лекції.

Ніколас Дж. Калл розповів про публічну дипломатію, п’ять її компонентів  та взаємодію між ними, окреслив проблемні питання у публічній дипломатії та шляхи їх вирішення.

Лектор поділився своїм баченням нової публічної дипломатії та зауважив,  що «одним із пріоритетів публічної дипломатії має бути пошук шляхів розблокування «в’язниць», побудованих історією. Відкрийте шляхи для діалогу та нових способів мислення про міжнародні відносини. Бути хорошим навіть важливіше, ніж сприйматися як багатий чи сильний. Якщо у вас все добре, і якщо інші країни бачать, що ви робите свій внесок до колективного добра життя, тоді вони зацікавлені в тому, щоб тримати вас поруч. Гарна репутація – це запорука вашої безпеки».

Спікер також озвучив свої думки щодо перспектив розвитку дипломатичних відносин України з іншими передовими державами світу. «Нам потрібна колективна репутація – ми повинні допомагати один одному розвивати комунікацію, щоб відштовхнутися від деструктивних наративів. Сполучені Штати у безпеці, коли у ще більшій безпеці Україна», – наголосив Ніколас Дж. Калл.

Студенти виявили зацікавленість досвідом професора публічної дипломатії, тож після виступу Ніколаса Дж. Калла відбулась жвава дискусія, під час якої він відповів на запитання студентів та викладачів.

Онлайн-лекція, організована Дипломатичною академією України, дозволила поглибити знання студентів спеціальності  «Міжнародне право», сприяла підвищенню якості підготовки студентів-міжнародників для роботи на дипломатичній службі та актуалізації набутих знань на практиці.

Залишити відповідь