English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Онлайн-зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Японії Сергієм Корсунським

Онлайн-зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Японії Сергієм Корсунським

На Факультеті міжнародних відносин відбулась онлайн-зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Японії Сергієм Корсунським. Окрім студентів та викладачів факультету участь у заході взяли учні 11 класів Ліцею міжнародних відносин №51 та Київської гімназії східних мов №1.

Декан факультету Юрій Волошин вітаючи Надзвичайного і Повноважного Посла України в Японії Сергія Корсунського, зазначив, що це вже 12 зустріч з представниками дипломатичного корпусу і факультет планує й надалі організовувати  для студентів подібні заходи, що сприятимуть підвищенню практичної підготовки студентів-міжнародників.

Розпочинаючи зустріч, Посол подякував за нагоду поспілкуватися та зауважив, що посольство давно співпрацює з Факультетом міжнародних відносин. «Я сподіваюсь, що ми й надалі будемо продовжувати нашу співпрацю. Мені приємно, що і школярі беруть участь у нашій зустрічі, тому що в сучасних умовах треба досить виважено робити вибір своєї  майбутньої професії  й такі зустрічі можуть допомогти в цьому».

Сергій Корсунський презентував свою книгу «Як будувати відносини з країнами Азії. Економіка. Дипломатія. Культурні особливості» та розповів про японську ментальність і особливості економічного розвитку країн Південно-Східної та Східної Азії.

Посол зауважив, що «ХХІ століття по праву можна назвати століттям Азії, адже саме цей регіони буде визначати найближче майбутнє – це і технологія, і торгівля». Він наголосив, що для співпраці з країнами Азії потрібно розуміти регіон, ставитися з повагою до їх традицій. «Тут зовсім інші культурні традиції та ділові стосунки, вони дуже відрізняються від Європи. Тому я погодився на пропозицію видавництва і в дуже стислі строки написав книгу як працювати з країнами Азії. У книзі я розповів яка тут ситуація, яка існує складна система угод про вільну торгівлю, які історичні проблеми пов’язують ці держави. Кожна з країн Азії має своє унікальне обличчя, свої унікальні традиції. В цьому регіоні є і королі, і імператори, є і комуністичний режим, і демократичний режим, представлені майже всі релігії. Тому люди, які хочуть тут працювати, мають знати всі нюанси заради взаємовигідних економічних відносин. Сподіваюсь, моя книга допоможе зрозуміти особливості країн цього регіону».

Також під час зустрічі Посол розповів про філософію життя японців, національне вбрання і каліграфію, ситуацію з пандемією в Японії та роботу посольства. Не оминув увагою Посол питання територіальних претензій сусідів Японії, ситуації з Курильськими островами та з островами Південнокитайського моря.

Сергій Корсунський з задоволенням відповів на численні запитання студентів, школярів та викладачів, що стосувалися вивчення мови, вищої освіти в Японії, стосунків Японії з Євросоюзом, співпраці з Україною та космічної дипломатії.

Наостанок Посол наголосив, що готовий зустрічатися в такому форматі й надалі та висловив сподівання на подальшу співпрацю з Факультетом міжнародних відносин.




Залишити відповідь