English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

До 150-річчя від дня народження Лесі Українки

До  150-річчя від дня народження Лесі Українки

Викладачі кафедри іноземних мов Ольга Жудро, Тетяна Скирда, Нуну Бєлканія та студенти 2-4 курсів Факультету міжнародних відносин, які вивчають іспанську мову як другу іноземну, підготували проєкт під назвою «Lesya Ukrainka – el alma de Ucrania».
Студенти створили літературний портрет Лесі Українки, який в різних жанрах поєднує розповіді іспанською мовою про життєвий та творчий шляхи видатної поетеси, перекладача та театрального драматурга.
Творчість Лесі Українки набуває все більш широкого визнання у міжнародному культурному просторі, адже на вшанування великої дочки українського народу та її внеску у розвиток світової культури мерія міста Мадрид присвоїла ім’я Лесі Українки площі у столиці Іспанії, на якій розташоване Посольство України.
Ювілейну дату дня народження Лесі Українки – 25 лютого 2021 року внесено до календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО. Також нещодавньою публікацією статті «Lesia Ukrainka: a path of love, fight, and hope» – «Леся Українка: шлях любові, боротьби та надії» ЮНЕСКО підкреслила актуальність та глибокий вплив творчості Лесі Українки на український та міжнародний культурний дискурс.

 

 

Залишити відповідь