English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

ФМВ розширює міжнародне науково-освітнє та культурне співробітництво з країнами арабського світу

ФМВ розширює міжнародне науково-освітнє та культурне співробітництво з країнами арабського світу

Декан Факультету міжнародних відносин Юрій Волошин провів робочу зустріч з Генеральним секретарем Арабської ради в Україні, засновником та головним редактором аналітично-інформаційного порталу «Україна по-арабськи» Мохаммадом Фараджаллахом.

Сторони обговорили можливі напрямки співпраці у галузі сходознавства та налагодження освітньо-наукових та культурних зв’язків. Декан ФМВ підкреслив зацікавленість у співпраці задля підвищення ефективності навчальної та науково-дослідної роботи та розширення міжнародного співробітництва.

Юрій Волошин зазначив, що сьогодні набуває актуальності підготовка спеціалістів, які професійно володіли б східними мовами, мали глибокі знання з історії, географії, релігії, філософії, культури, економіки, міжнародних відносин країн Близького та Далекого Сходу, Північної Африки.

Мохаммад Фараджаллах відзначив важливу роль організації та видання, яке він очолює, у налагодженні народної дипломатії взаємодії між Україною та арабським світом. Він запевнив, що всебічно сприятиме процесу викладання арабської мови як другої студентам Факультету міжнародних відносин та розширенню програм стажування в провідних університетах арабських країн.

За результатами зустрічі сторони домовились про подальшу співпрацю, розробку та підписання Меморандуму.

Залишити відповідь