English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Звіт ФМВ щодо проведених заходів з нагоди 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди

Звіт ФМВ щодо проведених заходів з нагоди 300-річчя від дня народження  Григорія Сковороди

На Факультеті міжнародних відносин були організовані та проведені наступні заходи:
1. 03 грудня 2022 року Тематична дискусії щодо життя та творчості Григорія Савича Сковороди «Світ ловив мене та не спіймав» у рамках годин корпоративної етики у всіх навчальних групах.
2. 21 грудня 2022 року зі студентами кураторської групи 310-Ж проведено урочистий захід, присвячений 300-річному ювілею видатного українського філософа Г. С. Сковороди. Було прослухано радіоспектакль на Радіо Культура «Що є свобода? Діалог із Григорієм Сковородою», ролі в якому виконали відомі вітчизняні митці – актриса А. Роговцева та письменник С. Жадан.
3. 29 листопада 2022 року до 300-ліття з Дня народження Г. Сковороди було проведено тематичні читання – конкурс на кращого читця творів поета-мислителя. Переможницею стала Анастасія Богорад.
4. Зі студентами першого курсу проведено віртуальну екскурсію літературно-меморіальним музеєм Григорія Сковороди «На схід до Сковороди».
5. Проведено конкурс на краще есе «Що я знаю про Григорія Сковороду?»
6. У рамках святкування 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди студенти здійснили перегляд фільму «Григорій Савич Сковорода. Загальна біографія та основні філософські погляди». По завершенню перегляду студенти обговорили питання актуальності та сучасності афоризмів Григорія Сковороди.
7. З нагоди відзначення 300-річного ювілею Г. Сковороди у всьому світі 23 грудня 2022 року проведено корпоративну годину «Будь мудрим, як Сковорода». Для поглибленого усвідомлення значення спадщини Г. Сковороди студентам було запропоновано також добірку креативних матеріалів для самостійного опрацювання й перегляду: Найважливіші факти з біографії та творчості Г. Сковороди; Презентації «Пам’ятники й образотворче мистецтво про Г. Сковороду», Віртуальна виставка художньої літератури про Г. Сковороду; Про педагогічні погляди Г. Сковороди; Афоризми Г. Сковороди.
8. Студентами 4-го курсу спеціальності «Журналістика» створено біографічний ролик про життя і творчість Григорія Сковороди.

Залишити відповідь