English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Студенти ФМВ взяли участь у круглому столі Міністерства закордонних справ України 

Студенти ФМВ взяли участь у круглому столі Міністерства закордонних справ України 

Студенти Факультету міжнародних відносин взяли участь у круглому столі «Виклики глобальній міжнародній безпеці: час для реформи Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй» за участі першої заступниці міністра закордонних справ Еміне Джапарової.

Організатором заходу виступило Міністерство закордонних справ України, а модератором був президент Мюнхенської безпекової конференції Кристофер Хойзен.

У обговоренні питань круглого столу взяли  участь представники наукових та експертних кіл країн Глобального Півдня, зокрема Аргентини, Чилі, Кенії, Марокко, Саудівської Аравії, Південно-Африканської Республіки та інші.

Студенти ФМВ долучилися до  панельної дискусії щодо реформування Ради Безпеки ООН та запобігання зловживанню правом вето щодо резолюцій, що є важливими для підтримки міжнародного миру. Вони висловили  активну позицію та запропонували свої пропозиції щодо вирішення цього питання.

Учасники круглого столу наголосили, що вкрай важливим є перетворення Ради Безпеки на більш представницький орган Організації, а також підвищення його збалансованості, ефективності та прозорості, особливо в процесі прийняття рішень.

Участь студентів Факультету міжнародних відносин у круглому столі стала можливою завдяки співпраці Факультету міжнародних відносин з Міністерством закордонних справ України.

Залишити відповідь