English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Практичне заняття для студентів-журналістів на «UA: Українське радіо»

Практичне заняття для студентів-журналістів на «UA: Українське радіо»

Одне з практичних занять з «Основ аудіовиробництва» студенти кафедри журналістики Факультету міжнародних відносин провели у Національній радіокомпанії України.

Студенти разом з доцентом кафедри Олександром Кошаком відвідали радіостудії Першого каналу та радіоканалу «Промінь», де у прямому ефірі народжувались передачі. Молодь змогла поспостерігати за роботою радіожурналістів, побачити як вони невимушено спілкуються з радіослухачами, як майстерно і легко володіють словом.

Також майбутні журналісти відвідали музей історії становлення і розвитку державного радіомовлення в Україні, а нині суспільного мовлення. Серед експонатів музею радіотехніка різних часів, за допомогою якої раніше записували радіопередачі і транслювали їх в ефір, коли комп’ютерних технологій ще не існувало.

Екскурсію провів радник генерального продюсера «UA: Українське радіо» Анатолій Табаченко, який 47 років свого творчого життя віддав Українському радіо. Він розповів про історію виникнення радіо в Україні та про традицію, якою пишається творчий колектив телерадіокомпанії. Адже кожного року саме  «UA: Українське радіо» виступає ініціатором написання Всеукраїнського диктанту національної єдності українською мовою, що звучить на її хвилях.

Студенти залишили Національну радіокомпанію України з бажанням прийти сюди на практику, а в майбутньому працювати радіожурналістами на «UA: Українське радіо».

Залишити відповідь