English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Перший національний збір тренерів з міжнародного гуманітарного права

Перший національний збір тренерів  з міжнародного гуманітарного права

Завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Національного авіаційного університету Тимур Робертович Короткий, який є радником Президента Товариства Червоного Хреста України з міжнародного гуманітарного права, прийняв участь у якості провідного українського експерта з міжнародного гуманітарного права у І Національному зборі тренерів з міжнародного гуманітарного права.

Загальнонаціональний збір тренерів та майстер-тренерів з міжнародного гуманітарного права Товариства Червоного Хреста України відбувся вперше за час активної підготовки тренерів та їх просвітницької діяльності з 2017 року.

Спільний проект Фінського Червоного Хреста та Українського Червоного Хреста з підготовки тренерів з міжнародного гуманітарного права та принципів діяльності Міжнародного Червонохресного Руху розпочався в 2017 році. Метою проекту є створення спільноти тренерів Товариства Червоного Хреста України з міжнародного гуманітарного права по всій країні, щоб вони допомагали людям розуміти, поважати і використовувати принципи гуманності в повсякденному житті, а також сприяти розвитку суспільної свідомості і громадянської відповідальності. Т.Р. Короткий приймав активну участь у тренінгах в якості експерта на протягом 2017 – 2018 рр.

Перший національний збір тренерів з міжнародного гуманітарного права проходив 15 та 16 лютого 2020 року. Він був організований відділами міжнародного гуманітарного права та гуманної освіти Товариства Червоного Хреста України за підтримки міжнародних партнерів, зокрема Фінського Червоного Хреста та Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Перш за все зібрання стало підсумком діяльності тренерів за 2017 – 2019 рр. Окрім обміну досвідом, роботи над помилками, обміном цікавими ноу-хау та покращення комунікації між учасниками проекту, тренери змогли підвищити свої знання з міжнародного гуманітарного права та освітньої методології завдяки спікерам-фахівцям.

Презентували цінні знання, а також відповідали на складні запитання тренерів: головний юридичний радник делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Маріана Чакон Лозано; радник Президента Товариства Червоного Хреста України з міжнародного гуманітарного права, завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Тимур Робертович Короткий; делегат з питань міжнародного гуманітарного права Фінського червоного Хреста в Україні; майстер-тренерка з міжнародного гуманітарного права та волонтерка Іріс Хільтунен; Представник Української Гельсінської спілки з прав людини, координатор напрямку неформальної освіти, учасник ініціатив з поширення міжнародного гуманітарного права Максим Єлігулашвілі.

Щодо ініціатив головних учасників цього заходу – тренерів та майстер-тренерів з міжнародного гуманітарного права, то чудовим доповненням стали вступний тренінг «Інструмент Сторітелінгу у веденні тренером заняття з МГП» (Христина Боровкова) та інтерактивна гра за методикою програми «Youth as Agents of Behavioural Change» – Молодь як агенти позитивних поведінкових змін (Софіко Харчалава, Андрій Скороход, Надія Смоляга, Олександр Квасов). Неформальну частину, покликану сприяти створенню командного духу та активізації спілкування, провела координатор освітніх програм ТЧХУ Людмила Макарова.

Залишити відповідь