English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Професор ФМВ взяв участь у першому Київському міжнародному форумі з кібербезпеки 

Професор ФМВ взяв участь у першому Київському міжнародному форумі з кібербезпеки 

Професор кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Андрій Пазюк взяв участь в роботі першого Київського міжнародного форуму з кібербезпеки 2024: Стійкість під час кібервійни».

З вітальним словом до учасників Форуму звернулись секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов; віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров; заступник міністра закордонних справ з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Антон Демьохін; заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко та CEO CRDF Global Майкл Дігнем.

За два дні роботи Форуму відбулося 10 панельних дискусій, що охоплювали широкий спектр тем, серед яких: роль кібербезпеки у сучасних війнах, досвід України у кібервійні, кібервійна і міжнародне право, кібердипломатія, посилення стійкості національної системи кібербезпеки через освіту, захищеність месенджерів, роль розвідки кіберзагроз, кібербезпека регіонів та інші.

Професор кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства,  радник заступника Міністра цифрової трансформації України Андрій Пазюк виступив з доповіддю під час панельної дискусії. Також свої  виступи презентували  провідні експерти з кібербезпеки, науковці та посадовці державних установ, представники  бізнесу тощо.

Подію започатковано Національним координаційним центром кібербезпеки (НКЦК) при РНБО України і Фондом цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global). Форум відбувався за підтримки Державного департаменту США. До організації Форуму долучилися Служба безпеки України, Міністерство оборони України, Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство закордонних справ України.

Залишити відповідь