English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Онлайн-зустріч з третім секретарем Посольства України в Республіці Північна Македонія Володимиром Вербицьким

Онлайн-зустріч з третім секретарем Посольства України в Республіці Північна Македонія Володимиром Вербицьким

На Факультеті міжнародних відносин відбулась онлайн-зустріч з третім секретарем Посольства України в Республіці Північна Македонія Володимиром Вербицьким.

Декан факультету Юрій Волошин представив гостя та зазначив, що він є доктором філософії з релігієзнавства та фахівцем дипломатичної служби. Декан зауважив, що Володимира Вербицьким буде включено до новоствореного Студентського наукового товариства факультету, тож він буде співзасновником та наставником для обдарованої молоді ФМВ.

Третій секретар Посольства України в Республіці Північна Македонія прочитав для студентів і викладачів лекцію «Основні аспекти публічної та культурної дипломатії». Він зокрема, наголосив. що публічна дипломатія є невід’ємною частиною стратегічних комунікацій держави.

Володимир Вербицький також відповів на велику кількість запитань від студентів факультету, що стосувались культурної, політичної, релігійної та освітньої галузі.

Говорячи про співпрацю Північної Македонії та України, він наголосив, що Північна Македонія однією з перших засудила російську агресію, а також надала прихисток українцям та спростила процедуру в’їзду. Володимир Вербицький зазначив, що нещодавно македонське місто Кавадарці підписало Угоду про співробітництво і партнерство з Бучею та візьме участь у відбудові інфраструктури українського міста.

На зустрічі говорили про обов’язки в роботі секретарів Посольства, спеціальні програми співпраці з українською діаспорою за кордоном, про релігійну схизму між македонською та сербською православними церквами, про боротьбу з російськими фейками в Північної Македонії та про процес вступу Північної Македонії до Європейського Союзу.

Володимир Вербицький дав поради студентам, зазначивши, що «потрібно дослухатися та переймати досвід від ваших викладачів, брати участь в конференціях, зустрічах з практиками, програмах академічних обмінів, щоб покращити свої знання та навички». Він також зауважив, що співробітники посольства працюють над тим, щоб незабаром студенти ФМВ мали можливість приїхати на стажування до Посольства України в Північній Македонії.

Залишити відповідь