English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Онлайн-зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Тунісі

Онлайн-зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Тунісі

Відбулась онлайн-зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Туніській Республіці, кандидатом економічних наук Володимиром Анатолійовичем Хоманцем.

Декан Юрій Волошин представив спікера студентам та викладачам, які взяли участь у зустрічі. Він наголосив, що Володимир Хоманець досвідчений дипломат, який в різні роки працював в  Посольствах України в Ліванській Республіці, Сполучених штатах Америки і Великій Британії. Юрій Волошин подякував Послу за співпрацю та зазначив, що ФМВ має великі плани щодо співробітництва з установами та навчальними закладами Тунісу.

Володимир Хоманець розповів про культурні традиції та особливості менталітету, про побут тунісців, їх ставлення до родини, ознайомив з пам’ятками історії. «Туніс – найбільш ліберальна країна серед усіх ісламських країн. Тут немає жодних утисків щодо віросповідання. Звичайно тут є певні правила і їх потрібно дотримуватись, адже порушення правил – це неповага до громадян цієї країни. Тунісці ніколи не говорять з агресією, вони завжди позитивні. Навіть чаювання вони розглядають як можливість комунікувати».

Під час зустрічі Володимир Анатолійович провів лекцію «Африка – стратегічно важливий об’єкт для наступальної моделі економічної дипломатії України». Під час якої наголосив, що «економічна вигода – рушійна сила міжнародних взаємовідносин, зростання впливу бізнесу – інструмент просування національних інтересів у зовнішній політиці». Посол навів приклади економічної дипломатії з власного 25-річного досвіду, розповів про дипломатичні перемоги та іміджеві втрати.

Володимир Хоманець розповів про роботу посольства та основні пріоритети економічні складової діяльності посольства в Туніській республіці. Він наголосив, що «Туніс – це Карфаген, це реальні двері і наша задача зрозуміти як відкрити ці двері, як підібрати ключі до цієї країни, щоб збільшити можливості для нашої економіки, для наших підприємців та звичайних українців, які хочуть приїздити в Туніс як туристи».  Він розповів, що завдяки співпраці нещодавно відбулась перша в Україні виставка туніських товарів, а шини від виробника «Росава» через Туніс зараз експортуються у всі країни Африки.

Окрему увагу Володимир Анатолійович приділив освітнім питанням.  «Туніс зацікавлений навчати своїх громадян в Україні. Освіта в Україні якісна, наші університеті склали гідну конкуренцію європейським університетам. Для НАУ буде корисним налагодити контакти з туніськими університетами і я буду сприяти цьому».

На завершення зустрічі Володимир Хоманець відповів на питання викладачів та студентів щодо початку кар’єри дипломата, перспектив міжнародних відносин України з Тунісом, економічного розвитку країн Африки та які зараз дипломатичні питання вирішує Посольство України в Тунісі.

Надзвичайний і Повноважний Послом України в Туніській Республіці Володимир Хоманець зазначив, що «отримав максимальне задоволення від спілкування та радий, що коло його друзів стало ширше». Він наголосив на важливості весь час навчатися і зазначив, що для кар’єри в дипломатії кожен студент має дотримуватись формули «Трьох «п» Геннадія Удовенка: «професіоналізм, патріотизм, порядність».





Залишити відповідь