English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

НАУ відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Валеріу Ківерь

НАУ відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Валеріу Ківерь

На запрошення керівництва університету до НАУ завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Валеріу Ківерь. Програма перебування була досить насиченою: зустріч з керівництвом університету, відкрита лекція перед студентами факультету міжнародних відносин, ознайомлення з досвідом викладання румунської мови в НАУ, культурна презентація традиції святкування молдовського свята весни «Мерцішор».

Главу представництва сусідньої держави зустрічав голова комісії з реорганізації НАУ, в.о.ректора Володимир Шульга, проректорка з міжнародного співробітництва і освіти Ірина Зарубінська, декан Факультету міжнародних відносин Юрій Волошин та помічник ректора Сергій Кондратюк.

Сторони обговорили можливості налагодження співпраці між університетом і закладами вищої освіти Молдови, зокрема, про сприяння підвищенню кваліфікації працівників та підготовці кадрів у сфері авіації, здійснення академічної мобільності, проведення спільних наукових та освітніх заходів, обмін інформацією тощо. «Ми зацікавлені в тому, щоб використати потенціал НАУ для підготовки наших авіаційних спеціалістів», – зазначив пан Посол.

В.о. ректора Володимир Шульга наголосив, що НАУ готовий розвивати відповідну співпрацю як з профільними молдовськими університетами, так і підприємствами і установами авіаційної галузі. «Ми сподіваємося, що найближчим часом з допомогою посольства вийдемо на пряме спілкування з нашими колегами в Молдові», – зауважив очільник університету.

Далі за програмою перебування Надзвичайний та Повноважний Посол зустрівся зі студентами та викладачами Факультету міжнародних відносин. Під час лекції-дискусії Посол поділився власним досвідом роботи на дипломатичній службі та розповів про існуючі виклики для регіональної безпеки у світлі російської агресії в Україні. Він ознайомив студентів та викладачів з сучасним станом та перспективами розвитку двосторонніх відносин між Україною та Молдовою та особливостями дипломатичної служби в Молдові.

Викладач кафедри іноземних мов і перекладу ФМВ Андрій Ардельянов розказав про викладання румунської мови на факультеті, а студентка 1 курсу спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Аліна Малер виступила з презентацією про традиції святкування зустрічі весни в Молдові «Мерцішор».

Насамкінець Посол Молдови в Україні Валеріу Ківерь зробив запис у Книзі поважних гостей.

Залишити відповідь