English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Майстер-клас «Російсько-українська війна: виклики сьогодення» для студентів ФМВ

Майстер-клас «Російсько-українська війна: виклики сьогодення» для студентів ФМВ

Шеф-редакторка спецпроєкту «Таємне життя матрьошки», шеф-редакторка телеканалу для українців у Польщі UA24TV, сценаристка Анастасія Карташева провела майстер-клас «Російсько-українська війна: виклики сьогодення» для студентів Факультету міжнародних відносин.

Анастасія Карташева розповіла про ідею виникнення та головну мету проєкту «Таємне життя матрьошки», що відкриває правду, приховану від глядачів російським тоталітарним режимом та пропагандою. Також вона розказала про те,  як працює пропаганда РФ; про  фейки, які поширюють рупори Кремля та міфи, на яких грають кремлівські пропагандисти; про псевдоекспертів та їхню роль у політичних шоу. Лекторка  пояснила як соціальні ролики можуть стати інструментом маніпуляції та навела приклади як російська кінопропаганда, що була ще далеко до початку війни, впливає на свідомість росіян.

Анастасія Карташева наголосила на важливості перевірки джерела інформації та підвищенні медіаграмотності.  На завершення зустрічі вона відповіла на питання студентів та порадила  усвідомлювати роль української мови у житті кожної людини.

Залишити відповідь