English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Декан ФМВ взяв участь у дипломатичному колоквіумі «Сучасні виклики у розбудові дипломатичного потенціалу в Чорноморському регіоні»

Декан ФМВ взяв участь у дипломатичному колоквіумі  «Сучасні виклики у розбудові дипломатичного потенціалу в Чорноморському регіоні»

Декан Факультету міжнародних відносин Юрій Волошин взяв участь у дипломатичному колоквіумі  «Сучасні виклики у розбудові дипломатичного потенціалу в Чорноморському регіоні». Організатори заходу – Дипломатична академія України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ та Естонська школа дипломатії.

Участь у колоквіумі взяли представники дипломатичних навчальних закладів та зовнішньополітичних відомств країн Східного партнерства і Чорноморського регіону. Мета заходу – огляд сучасних тенденцій у дипломатії, їх вплив на професійну підготовку дипломатів і на дослідницькі програми, обговорення питань безпеки Чорноморського регіону та європейської інтеграції.

Колоквіум було присвячено розгляду напрямів та особливостей діяльності дипломатичних навчальних закладів Грузії, Естонії, Молдови та України в сучасних умовах. Учасники обговорили питання щодо сучасних безпекових та геополітичних аспектів, в якому здійснюють свою діяльність дипломатичні навчальні заклади. З доповідями виступили  колишня Міністр закордонних справ Естонії, керівниця стратегічного напрямку Східного Партнерства та Західних Балкан Естонського Центру міжнародного розвитку Ева-Марія Лііметс та Голова Національного комітету з питань оборони Парламенту Естонії Калев Стойческу.

Захід організований у рамках проєкту #TrilateralDiplomaticInitiative (TDI) – міжнародна тристороння ініціатива Svenska institutet, Eesti Diplomaatide Kool/ Estonian School of Diplomacy та ДАУ, яка направлена на підвищення кваліфікації державних службовців, українських та іноземних дипломатів у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції.

Залишити відповідь