English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Викладачі та студенти ФМВ взяли участь у П’ятому Міжнародному тижні

Викладачі та студенти  ФМВ взяли участь у П’ятому Міжнародному тижні

Викладачі та студенти Факультету міжнародних відносин долучилися в онлайн-форматі до П’ятого Міжнародного тижня,  організованого Західноукраїнським національним університетом.  Цьогорічний Міжнародний тиждень проходив під гаслом «Стійкість та відновлення через інтернаціоналізацію».

Упродовж трьох днів з доповідями на круглих столах та конференціях виступили учені Польщі, США, Ірландії, Франції, Естонії, України, Словенії, Іспанії, Литви та Німеччини. Науковці говорили про міжнародне співробітництво для сприяння розвитку науки та молоді України, поточні дії та план післявоєнної підтримки, відродження покинутих міст у післявоєнний період, психологічне відновлення після війни, принципи відбудови, розвиток резильєнтності за балансною моделлю Н.Пезешкіна та  міжнародний режим санкцій проти росії.

Також викладачі та студенти ФМВ долучилися до дискусійної платформи «Підтримка міжнародних партнерів під час війни та післявоєнної відбудови: політико-економічний та освітньо-науковий виміри».  Учасники обговорили нові виклики та загрози вищої освіти України в умовах воєнного стану та поствоєнної відбудови, досвід зарубіжних партнерів щодо підтримки науковців та студентів українських університетів під час війни, бар’єри реалізації міжнародної співпраці в умовах війни: шляхи подолання; перспективи інтернаціоналізації вищої освіти України в період поствоєнної відбудови.

Цікавою була сесія студентів «Все про мобільність і навіть більше», під час якої вони обговорювали Еразмус+, короткострокові та довгострокові програми, можливості від Європейського Союзу для молоді,  зміцнення глобальних зв’язків через міжнародні комунікаційні проєкти.

За результатами роботи Міжнародного тижня викладачі та студенти Факультету міжнародних відносин отримали сертифікати учасників.

Залишити відповідь