English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Студенти ФМВ відвідали презентацію книги Януша Буґайського «Неспроможна держава. Інструкція з розшматування Росії»

Студенти ФМВ відвідали презентацію книги Януша Буґайського «Неспроможна держава. Інструкція з розшматування Росії»

Студенти Факультету міжнародних відносин відвідали презентацію українського перекладу книги Януша Буґайського «Неспроможна держава. Інструкція з розшматування Росії». Участь у презентації взяли автор книги Януш Бугайський та Уляна Супрун.

Захід організовано Дипломатичною академією України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ спільно  з журналом The ARC, його засновницею та редакторкою Уляною Супрун, а також консалтинговою фірмою Wooden Horse Strategies.

Участь студентів у заходах Академії стала можливою завдяки підписаній Угоді про співробітництво між Національним авіаційним університетом та Дипломатичною академією імені Геннадія Удовенка.

З вітальним словом виступив Директор Академії Геннадій Надоленко.  На заході були присутні українські та іноземні дипломати, експерти, державні службовці та політики. Під час модерованої дискусії учасники зустрічі обговорили основні результати і висновки книги.

Януш Бугайський розповів про зовнішню політику, геополітичну експансію та втручання Росії у внутрішні справи сусідніх держав, а також наслідки такої політики для регіональної стабільності та глобальної безпеки. Крім того, аналітик надав власне бачення стратегії дії колективного Заходу щодо протидії Росії та підготовці до ймовірного розпаду РФ, а також відповідь на питання, чому цей сценарій є реальним і матиме позитивні наслідки для світу.

Після лекції студенти мали нагоду поспілкуватись із паном Бугайським та пані Супрун у неформальній атмосфері та поставити свої запитання. Подібні заходи сприяють розширенню представлення студентів про особливості майбутньої професії та стануть в нагоді в їх подальшому професійному житті.

Залишити відповідь