English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Студенти ФМВ взяли участь у міжнародній онлайн-дискусії МЗС України

Студенти ФМВ взяли участь у міжнародній онлайн-дискусії МЗС України

Студенти Факультету міжнародних відносин взяли участь у міжнародній онлайн-дискусії щодо нелегітимності перебування РФ у Раді Безпеки ООН та Організації загалом. Захід організований Лондонським Королівським інститутом міжнародних відносин (Chatham house) та Дипломатичною академією України ім. Г.Удовенка.
У панельній дискусії, що відбулась у гібридному форматі, взяли участь провідні британські науковці та правники, з української сторони – дипломати, представники депутатського корпусу, НУО та експерти.
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час виступу заявив, що «РФ зловживатиме майбутнім головуванням у Раді Безпеки ООН для просування маніпулятивних наративів про її війну проти України та ухвалення неправомірних рішень. Україна і партнери мають працювати над тим, щоб запобігти цьому за допомогою існуючих юридичних механізмів».
Спікерами на дискусії виступили Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця; перша заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова; директор Chatham House Бронвен Меддокс; народна депутатка, заступниця голови Комітету з питань інтеграції до ЄС Марія Мезенцева та інші.
Учасники дискусії обговорили питання щодо дотримання керівних принципів Статуту ООН; довіри та легітимності багатосторонньої співпраці в часи стратегічного суперництва та зростання глобальної напруженості; нелегітимність успадкування росією місця СРСР в ООН та механізми доведення цієї нелегітимності.

Залишити відповідь