English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Онлайн-зустріч з главою делегації України у Міжнародному Суді ООН Антоном Кориневичем

Онлайн-зустріч з главою делегації України у Міжнародному Суді ООН Антоном Кориневичем

На Факультеті міжнародних відносин відбулась онлайн-зустріч з главою делегації України у Міжнародному Суді ООН, кандидатом юридичних наук, Антоном Кориневичем. Участь у заході взяли студенти та викладачі факультету.
Декан Юрій Волошин представив спікера та зазначив, що це фахівець із міжнародного гуманітарного та кримінального права. Він подякував за співпрацю та зазначив, що міжнародне право наразі є важливим для нашої держави та його майбутніх взаємовідносин з іншими країнами.
Головною темою зустрічі була робота делегації України для участі в усних слуханнях Міжнародного Суду ООН щодо звинувачень у геноциді відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.
Антон Кориневич зауважив, що міжнародно-правовий фронт є дуже важливим для України. «Притягнення Росії до міжнародної правової відповідальності і притягнення військового та політичного керівництва Росії до індивідуальної кримінальної відповідальності – це важлива складова нашої перемоги. Україна веде правову війну проти Російської Федерації у міжнародних судах. На сьогодні ми задіяли всі міжнародні механізми щодо притягнення Росії до відповідальності – це Міжнародний Суд ООН, Міжнародний кримінальний суд, Постійна палата третейського правосуддя, і різні механізми Організації об’єднаних націй».
Спікер розповів про сутність позову України та розгляд його у Міжнародному Суді ООН. «Ми просимо суд визнати, що РФ порушила Конвенцію про геноцид 1948 року та неправильно тлумачить поняття злочину геноциду і Росія має бути притягнута за це до міжнародно-правової відповідальності. Ми вже маємо два накази Міжнародного Суду ООН, один з яких є ключовим – про тимчасові заходи. Цей наказ містить три тимчасові заходи, які є обов’язковими для сторін: РФ має припинити всі збройні дії на території України; РФ і всі підконтрольні їй організовані збройні групи мають забезпечити те, що не будуть вчиняти активних воєнних дій і застосовувати силу. І третій захід стосується обох держав – вони не повинні вчиняти будь-яких дій, які можуть призвести до порушення Конвенції про геноцид 1948 року».
Антон Олександрович також розповів про можливості створення спеціального міжнародного трибуналу над Путіним та вищим керівництвом Росії. Коментуючи російські злочини в Україні, він зазначив, що в майбутньому з’явиться більше прямих доказів, доказів і кадрів, і всі винні в цих злочинах будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.
На завершення зустрічі Глава делегації України у Міжнародному Суді ООН відповів на питання викладачів та студентів факультету, що стосувались питання репарацій, міжнародно-правових норм і механізмів позбавлення статусу постійного члена Ради безпеки ООН Російської Федерації, можливості виключення Росії з ООН та чи є для України альтернативи членства в НАТО.

 

 

 

 

 

Залишити відповідь