English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Декан ФМВ взяв участь у засіданні Науково-консультативної ради при Голові Верховної Ради України

Декан ФМВ взяв участь у засіданні Науково-консультативної ради при Голові Верховної Ради України

Декан Факультету міжнародних відносин Юрій Волошин взяв участь у засіданні Науково-консультативної ради при Голові Верховної Ради України, під час якого обговорювалися євроінтеграційні напрями вдосконалення українського законодавства.
Учасники засідання зазначили, що головним завданням Науково-консультативної ради є – напрацювання єдиного підходу до впровадження директив, що дозволять швидко та без помилок ухвалити закони, необхідні для вступу України до Європейського Союзу.
Члени Науково-консультативної ради  обговорили процес верифікації всіх законодавчих ініціатив з Європейською радою та Європейською комісією. Розділили, які директиви ЄС можна буде впровадити через законодавчі акти, а які — через регламентні або технічні норми.
Декан факультету Юрій Волошин входить до секції «Міжнародного права» Науково-консультативної ради, фахівці якої здійснюють науковий супровід законопроєктної роботи та адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу.
Науково-консультативна рада при Голові Верховної Ради України – це консультативно-дорадчий орган, що функціонує для залучення висококваліфікованих фахівців у сфері права до законопроєктної роботи, підготовки наукових висновків з питань діяльності Верховної Ради України, які потребують наукового забезпечення.

Залишити відповідь