English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Студенти ФМВ відвідали Освітній центр Верховної Ради України

Студенти ФМВ відвідали Освітній центр Верховної Ради України
Студенти Факультету міжнародних відносин відвідали Освітній Центр Верховної Ради України та взяли участь в інтерактивному заході.
Головний консультант Освітнього центру Верховної Ради України Ірина Руденко розповіла про роботу Верховної Ради України. Студенти дізнались про специфіку законотворчої діяльності, роботу народних депутатів в комітетах, особливості формування депутатських фракцій та груп. Також обговорили обов’язки народних депутатів, особливості їхньої роботи в умовах повномасштабного вторгнення, а також важливість роботи народних депутатів в округах.
Під час практичної частини студенти взяли участь в грі-моделюванні засідання Комітету Верховної Ради України. Студенти мали змогу відчути себе депутатами, поділившись на 4 фракції для обговорення та  підготовки власних законопроєктів, зокрема, щодо створення та облаштування укриттів в закладах загальної середньої та вищої освіти. Здобувачі вищої освіти представили їх на обговорення колегам, а потім і голосували за найкращий.
Такі заходи сприяють підвищенню обізнаності студентів ФМВ щодо принципів та функцій парламенту та демократії формуванню активної громадянської позиції та заохочують молодь до участі у суспільному житті країни.

Залишити відповідь