English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Студенти ФМВ взяли участь у заходах до Міжнародного дня прав людини

Студенти ФМВ взяли участь у заходах до Міжнародного дня прав людини

Студенти Факультету міжнародних відносин долучилися до міжнародного правозахисного «Марафону написання листів 2021» та онлайн-телемосту «Україна-Білорусь», що були проведені до Міжнародного дня прав людини.

Студенти кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Єлизавета Лугова, Владислав Шитіков, Таня Колеснікова, Марія Кривенко, Крістіна Світайло, Назарій Горбунов та Ірина Сахнюк безпосередньо взяли участь у щорічному Марафоні, організованому міжнародною правозахисною організацією Amnesty International. Вони долучилися до підписання петиції на підтримку 17-річного студента з Білорусі Нікіту Золотарьова, засудженого владою країни до 5 років позбавлення волі.

В онлайн-телемості «Україна-Білорусь», організованому Факультетом міжнародних відносин, взяли участь студенти факультету та  студенти Маріупольського державного університету та ВСП «Запорізький гуманітарний фаховий коледж Національного університету «Запорізька політехніка». Модератори заходу – завідувачка кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Ольга Стрєльцова та доцентка кафедри Наталія Аляб’єва.

Під час телемосту перед студентами виступили з доповідями представники Amnesty International  Дзвенислава Щерба та Татьяна Мовшевіч, а також регіональний координатор міжнародного мандрівного фестивалю Docudays UA Григорій Курачицький. Учасники заходу також переглянули короткометражний документальний фільм «Кур’єри, а не герої» та взяли участь у дискусії щодо прав людини.

Проведення подібних заходів надзвичайно цікаві й корисні для студентів та сприяють формуванню уявлень про роботу міжнародних організацій та підвищенню інтересу до майбутньої професійної діяльності здобувачів вищої освіти.

Залишити відповідь