English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Студенти ФМВ підготували проєкт до Міжнародного дня Франкофонії

Студенти ФМВ підготували проєкт до Міжнародного дня Франкофонії

Студенти Факультету міжнародних відносин, які вивчають французьку мову як другу іноземну, підготували проєкт до Міжнародного дня французької мови в ООН і Міжнародного дня Франкофонії.
Здобувачі вищої освіти під керівництвом викладача кафедри іноземних мов Євгенія Мельник підготували композицію з читанням віршів, у яких французькі митці засуджують російське варварство та демонструють свою солідарність з українським народом. Від самого початку війни, розв’язаної Росією проти України, Франція підтримує Україну та український народ. Мужність українців надихає французьких поетів, які висловлюють свою опозицію до війни та її жахів.
Діана Гнилянська (гр. 309), Вікторія Шпак (гр. 211), Самсон Бакал (гр. 308), Олександра Панченко (гр. 307), Ірина Малихіна (гр. 304), Марина Яковчук (гр. 413), Максим Дорошенко (гр. 308), Максим Сорочак (гр. 218) та Евеліна Шестак (гр. 211) сподіваються, що франкомовний світ ще більше єднатиметься з українським народом завдяки поезії, яка не залишає серця байдужими.
20 березня, починаючи з 2010 року, ООН відзначає День французької мови. Одна з найпоширеніших мов у світі, офіційна мова ООН, символ культури та креативності, французька мова є також вектором демократії та гуманізму – цінностей, які ООН хоче просувати.

Залишити відповідь