English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Студенти ФМВ відвідали Музей шістдесятництва

Студенти ФМВ відвідали Музей шістдесятництва
02.10.2024
Студенти ФМВ під керівництвом професорки кафедри міжнародних економічних відносин, бізнесу і туризму ФМВ Наталії Грущинської відвідали Музей шістдесятництва. Англомовна екскурсія  для студентів 2 курсу англомовного проєкту спеціальності «Міжнародний бізнес» відбулась у рамках дисципліни «PR and advertising in world economy».
Студентів ознайомили з історіями письменників, художників, музикантів та громадських діячів, які боротися за свободу слова, думки та самовираження в умовах радянської системи, таких як Василь Стус, Іван Драч, Євген Сверстюк, Алла Горська, Іван Світличний та інші.  Також студентам розповіли про їх вклад в українську культуру, літературу, мистецтво та політику.
Експозиція музею містить оригінальні документи, листи, фотографії, книги, що дають змогу глибше зрозуміти атмосферу часу та виклики, з якими стикалися шістдесятники. Окрім цього студенти побачили роботи художників того періоду.
Завдяки екскурсії студенти ФМВ  дізналися як шістдесятництво вплинуло на розвиток української культури та національну ідентичність, зокрема, його роль у підготовці до подальших політичних змін, які призвели до відновлення незалежності України.

Залишити відповідь