English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Студентки ФМВ завершили навчання у Франкомовному літньому університеті

Студентки ФМВ завершили навчання  у Франкомовному літньому університеті

Студентки Факультету міжнародних відносин завершили навчання у Франкомовному літньому університеті за напрямом «Міжнародні відносини» (Румунія, Бухарест). Організатори проєкту – Міжнародна організація Франкофонії (OIF) у партнерстві з Політехнічним університетом Бухареста.

Проєкт об’єднав молодь, яка активно вивчає французьку мову та планує робити кар’єру у сфері міжнародних відносин. Участь у проєкті взяли понад 65 студентів з тринадцяти країн Центральної та Східної Європи. Учасників Франкомовного літнього університету привітала Генеральний Секретар Міжнародної організації Франкофонії пані Луіз Мушіківабо.

У рамках проєкту проведено заходи за участю міністрів, послів та інших впливових і цікавих людей. Під час численних конференцій обговорювалися актуальні проблеми, що стосуються дипломатії, гендерної рівності, штучного інтелекту, геополітики Чорного моря тощо.

Студентки ФМВ Діана Гнилянська та Карина Бузівська поспілкувалися зі студентами з інших країн, долучилися до обговорення актуальних питань конференцій та взяли участь у культурній програмі, що включала тур Трансільванією та екскурсію в Бухарест.

Цей проєкт  дозволив студенткам ФМВ поглибити знання в царині міжнародних відносин, удосконалити їхню франкомовну компетенцію,  познайомитися з новими людьми та отримати неймовірний культурний досвід.

Участь студентів факультету в проєкті стала можливою завдяки співпраці Факультету міжнародних відносин з Надзвичайним та Повноважним Послом Румунії в Україні Александру Віктором Мікулою.

Залишити відповідь