English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

У межах заходів ЄС у відповідь на вторгнення Російської Федерації в Україну оголошується набір на стипендіальну програму MSCA4Ukraine на підтримку дослідників-переселенців із України. Ця підтримка дасть змогу дослідникам-переселенцям продовжувати роботу в академічних і неакадемічних організаціях у державах-членах ЄС і в асоційованих країнах програми ЄС «Горизонт Європа» (Horizon Europe), зберігаючи зв’язки з дослідницькими та інноваційними спільнотами в Україні.

Програма Європейської Комісії MSCA4Ukraine реалізовується консорціумом, до складу якого увійшли європейське відділення організації «Науковці в небезпеці» (Scholars at Risk Europe), розташоване в Університеті Мейнут (Maynooth University), Ірландія (координатор проєкту), німецький Фонд імені Александра фон Гумбольдта (Alexander von Humboldt Foundation), Асоціація європейських університетів (European University Association), за участі асоційованих партнерів — французької національної програми «ПАУЗА» (PAUSE), що здійснюється на базі Коледжу де Франс (Collège de France), а також глобальної мережі «Науковці в небезпеці» (Scholars at Risk Network).

До 5 вересня триває подача документів на програму MSCA4Ukraine: https://sareurope.eu/msca4ukraine/

Кандидати: можуть бути номіновані або докторанти, або дослідники, які не пізніше 24 лютого 2022 року були зараховані до докторантури у вищому навчальному закладі в Україні, і які були переміщені з України не пізніше 24 лютого 2022 року. На одного дослідника можна подати лише одну заявку.

Напрямки дослідження: Стипендії MSCA4Ukraine відкриті для всіх сфер досліджень та інновацій.

Тривалість: Стипендії надаватимуться мінімум на 6 місяців, максимум на 24 місяці.

Вартість: Ставки стипендій відповідатимуть ставкам (MSCA) Doctoral Networks та MSCA Postdoctoral Fellowships, як зазначено в Робочій програмі «Горизонт Європа»: https://marie-sklodowska-curie-actions.ec.europa.eu/sites/default/files/2021-06/wp-2-msca-actions_horizon-2021-2022_en.pdf

Приймаючі організації отримають однаковий щомісячний внесок у розмірі 650 євро на витрати на інституційне управління та 1 000 швейцарських франків на витрати на дослідження, навчання та нетворкінг на кожного стипендіата, незалежно від того, чи приймають вони докторантів чи аспірантів.

Реєстрація на вебінар https://sareurope.eu/msca4ukr…/information-for-applicants/

Документи для подачі: https://sareurope.eu/msca4ukraine/information-for-applicants/

Більш детальна інформація: https://sareurope.eu/msca4ukraine/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3xC-Ps4E3bTWdhUynFjrwxXG1us4Rb2kTXyJ6r6CDzbFdsD1XQ-WisQrI_aem_qHC6fyr80JktZPF0g8QoyA

 

Залишити відповідь