English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Журналістка «1+1» та телеведуча марафону «Єдині новини» Наталія Островська провела майстер-клас для студентів ФМВ

Журналістка «1+1» та телеведуча марафону «Єдині новини» Наталія Островська провела майстер-клас для студентів ФМВ
Журналістка «1+1» та телеведуча марафону «Єдині новини» Наталія Островська провела майстер-клас «Особливості роботи журналіста у воєнний час» для студентів Факультету міжнародних відносин.
Спікерка поділилася зі студентами власними враженнями від роботи у перші дні повномасштабного вторгнення. Розказала про життя співробітників телеканалу в укритті на початку війни та специфіку роботи журналістів у небезпечних регіонах. Вона згадала, як ведучі працювали, навіть під час обстрілів, зазначивши, що важливим було не втрачати рівновагу та зберігати спокій під час прямих ввімкнень.
Наталія Островська зауважила, що в умовах війни велику роль для підготовки новинних сюжетів  відіграли мобільні телефони. Журналісти, які опинились у різних куточках країни, стали свідками подій та почали використовували телефони для фіксації воєнних злочинів і миттєвої передачі інформації колегам у студії.
Також телеведуча розказала про новий формат роботи телеканалу на відеохостингу «Ютуб», що дозволяє записувати передачі необмежені у часі. Спікерка розповіла про запуск своїх нових проєктів на ютубі, зокрема, про проєкт «НАТО», під час якого вона розмовляє з українськими військовими.
Наталія Островська відповіла на численні питання, згадала свої студентські роки на кафедрі журналістики ФМВ та зустрічі з медійниками-фахівцями, що надихнули її на початку кар’єри. Вона порадила студентам гарно вчитися  та поділилась своїм кредо: «Вірте в себе та не зупиняйтесь!».

Залишити відповідь