English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Студенти ФМВ розпочали навчання на онлайн-курсі «Техніка мовлення в ефірних ЗМІ»

Студенти ФМВ розпочали навчання на онлайн-курсі «Техніка мовлення в ефірних ЗМІ»

Студенти кафедри журналістики та кафедри реклами і зв՚язків з громадськістю ФМВ розпочали навчання на онлайн-курсі «Техніка мовлення в ефірних ЗМІ». Організатор – громадське об’єднання «Платформа студентської журналістики».

З вітальним словом до студентів звернулася журналістка, телеведуча передачі «Територія А», співачка Анжеліка Рудницька. Вона зазначила, що потрібно говорити грамотно, гарно і вміти максимально підкреслити свою унікальність. Співачка порадила не нехтувати вправами на дихання, а також співати пісні.

Керівник ГО «Платформа студентської журналістики» Вікторія Гуменюк зауважила, що отримані на курсі знання допоможуть говорити впевнено, чітко і грамотно та знадобляться у роботі майбутніх журналістів.

Перше заняття «Дихання та його види» провела журналістка, телеведуча і кураторка курсу Наталія Малиновська. Вона розповіла про дихання, показала вправи для розвитку мовленнєвого дихання, що допоможуть у роботі теле- та радіоведучого. На завершення заняття студенти разом з Наталією Малиновською поспівали пісень, що також сприяє правильному диханню.

Онлайн-курс складатиметься із семи занять, під час яких буде розглянуто такі теми: «Дихання та його види», «Мовний апарат», «Вимова голосних та приголосних звуків», «Інтонація та її види». Після успішного завершення курсу слухачі отримають сертифікати.

Залишити відповідь