English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Студенти та викладачі ФМВ взяли участь в Міжнародній науково-практичній конференції «The Modern World and Economic Diplomacy»

Студенти та викладачі ФМВ взяли участь в Міжнародній науково-практичній конференції «The Modern World and Economic Diplomacy»

Студенти та викладачі Факультету міжнародних відносин взяли участь у першій міжнародній науково-практичній конференції «The Modern World and Economic Diplomacy: Challenges, Solutions and Recovery of Ukraine». Організатор заходу – Дипломатична академія України імені Геннадія Удовенка при МЗС (ДАУ).

Участь в онлайн-дискусії взяли дипломати, науковці та експерти з Києва, Лондона, Гонконга, Варшави, Таллінна, Нью-Йорка та інших міст світу.  Захід відкрив директор ДАУ Геннадій Надоленко, який розповів про цілі та завдання дискусії та зазначив, що цей захід є  підготовчим перед великою Конференцією з відновлення України (URC 2023), яка відбудеться у Лондоні 21-22 червня 2023 року.

З доповідями виступили: Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туніській Республіці  Володимир Хоманець; державний секретар МЗС України Олександр Баньков; директор Інституту економіки та прогнозування НАН України та співорганізатор конференції   Валерій Геєць; професор міжнародної економіки та макроекономіки Erasmus University Пітер ван Бергейк; науковий співробітник Лондонської школи економіки та політики Стівен Вулкок; професор Базельського університету та Центру соціально-економічного розвитку Раймонд Санер, радник відділу економічної дипломатії Міністерства закордонних справ Естонії Хеле Карілайд та багато інших.

Доповідачі поділились власним досвідом та обговорили актуальні питання ролі економічної дипломатії у відновленні України. Вони окреслили основні завдання і виклики, які стоять перед економічною дипломатією країни та зазначили, що головним завданням української економічної дипломатії є залучення до України інвесторів та міжнародної спільноти, а також підтримка їхніх великих проєктів із відновлення нашої держави.

Участь студентів та викладачів факультету  в міжнародній науково-практичній конференції стала можливою завдяки співпраці ФМВ та ДАУ.

Залишити відповідь