English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Перспективи українсько-турецької співпраці Факультету Міжнародних Відносин НАУ: Проект академічного і наукового співробітництва Турції (TABIP)

Перспективи українсько-турецької співпраці Факультету Міжнародних Відносин НАУ: Проект академічного і наукового співробітництва Турції (TABIP)

На запрошення декана, доктора юридичних наук, професора, Юрія Волошина з офіційним візитом на Факультет міжнародних відносин НАУ завітали представник Проекта академічного і наукового співробітництва Турції (TABIP) Фуркан Коджа (Furkan Koca) та координатор освітніх програм Київського інституту імені Юнуса Емре Світлана Урум.

Пан Фуркан Коджа виступив перед професорсько-викладацьким складом факультету та розповів про основні завдання організації, яку він представляє.

Проект академічного і наукового співробітництва Турції (TABIP) був організований і діє під егідою Президента Турецької Республіки Редже́па Тайи́па Эрдога́на. Цей Проект реалізується безпосередньо Міністерством освіти та Міністерством закордонних справ Турецької Республіки на базі провідного вишу країни Інституту Юнуса Емре. Місія унікального турецького Проекту TABIP полягає у впровадженні наукової дипломатичної діяльності, встановленні та сприянні міжнародного академічного та наукового співробітництва.

Завідувачі кафедр мали можливість представити турецьким колегам основні напрями наукової та освітньої діяльності Факультету міжнародних відносин. Зарубіжні гості виявили особливу зацікавленість до наступних питань: проведення спільних науково-практичних міжнародних конференцій, семінарів, симпозіумів; організація днів культури, фестивалів, конкурсі; ініціювання та підтримка участі в стипендіальних програмах і організація студентських практик, стажування викладачів у провідних вищих навчальних закладах Турції.

Під час зустрічі була досягнута попередня усна домовленість про відкриття у найближчий перспективі Представництва Проекту академічного і наукового співробітництва Турції (TABIP) на базі факультету міжнародних відносин НАУ.

Залишити відповідь