English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

На ФМВ проведено захід до Дня китайської мови

На ФМВ проведено захід до Дня китайської мови
Старша викладачка кафедри іноземних мов та перекладу Ганна Бояркіна провела захід до Дня китайської мови для студентів ФМВ.
Викладачка ознайомила студентів з принципами формування ієрогліфів, у яких кожна складова частина має певний вплив на значення цілого ієрогліфічного знаку. Також розповіла про деякі соціокультурні феномени сучасного китайського суспільства як результат його історичного розвитку (ставлення до жінки, сприйняття кольорів, упередження, забобони тощо). Студенти дізнались інформацію про глибокий символізм та вірність стародавнім традиціям до яких продовжують прагнути жителі сучасної Піднебесної.
Ганна Бояркіна також провела вікторину для студентів 2 курсу спеціальності «Міжнародні відносини», що містила запитання про географію, культуру, традиції, письмо, філософію та ментальність країни.
Завдяки цікавій розповіді викладача та наочним матеріалам, що використовувалися під час вікторини, студенти дізналися про історико-культурні чинники, відображені у способі мислення китайців та їхній мові, змогли відчути неординарну китайську логіку та уяву, без урахування яких міжкультурна комунікація не є повноцінною.
 Проведений захід сприятиме популяризації китайської мови та цивілізації серед студентів ФМВ.

Залишити відповідь