English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

На кафедрі міжнародного права та порівняльного правознавства ФМВ відбулось засідання наукового гуртка та кіноклубу «DocudaysUA»

На кафедрі міжнародного права та порівняльного правознавства ФМВ відбулось засідання наукового гуртка та кіноклубу «DocudaysUA»

У рамках наукового гуртка та кіноклубу «DocudaysUA» кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства ФМВ відбувся онлайн-показ фільму «Південний кордон» режисера Сергія Лисенка.

Модераторка  показу, доцентка кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Наталія Аляб’єва наголосила на важливих питаннях людської гідності та нашими взаєминами як громадян з державою. Разом зі студентами розібрали правове поле діяльності волонтерів відповідно до Закону «Про волонтерську діяльність». Обговорили роль волонтерських організацій в суспільстві, студенти розповіли про свої власні історії волонтерства в сучасних реаліях,в тому числі і на Херсонщині, де відбувалися події фільму.
В рамках міждисциплінарних заходів, старший викладач  кафедри іноземних мов та перекладу Валентина Гундарєва зі студентами зробили переклад відгуків про фільм з української англійською мовою, також студенти переклали на англійську мову речення і фрази з фільму.
Запрошений експерт з прав людини  Григорій Курачицький, директор ГО «Приазовська правозахисна група» наголосив на важливої ролі волонтерства для країни в цей складний час. Особливо для молоді, яка є рушійною силою країни.
#Разомсильніші – саме таким хештегом фіналізували  перегляд  фільму «Південний кордон» задля привернення уваги до діяльності волонтерських організацій.

 

Залишити відповідь