English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Команда студентів Факультету міжнародних відносин посіла 3 місце в Марафоні написання листів міжнародної правозахисної організації Amnesty International

Команда студентів Факультету міжнародних відносин посіла 3 місце в Марафоні написання листів міжнародної правозахисної організації Amnesty International

Команда студентів кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Факультету міжнародних відносин під керівництвом доцента кафедри Наталії Аляб’євої посіла 3 місце серед українських закладів вищої освіти у щорічному Марафоні написання листів, організованому міжнародною правозахисною організацією Amnesty International.
Студенти Владислав Шитіков, Тетяна Колеснікова, Крістіна Світайло, Єлизавета Лугова, Ірина Сахнюк та Владислава Жук долучилися до підписання петиції на підтримку 17-річного студента з Білорусі Нікіту Золотарьова, засудженого владою країни до 5 років позбавлення волі. Історія цього хлопця вразила майбутніх правників і студенти-волонтери разом з координаторкою Марафону доцентом кафедри Наталією Аляб’євою взяли участь в масштабному всесвітньому правозахисному русі.
Молодь працювала на відкритих майданчиках в Києві, також вони збирали петиції у таких публічних місцях як міські бібліотеки та гуртожитки, долучали рідних, знайомих, друзів. До підписання доєдналися українці із Німеччини, Іспанії, Греції, США. Завдяки зусиллям команда студентів-правників зібрала понад 1000 підписів на підтримку 17-річного студента з Білорусі та посіла почесне 3 місце в Марафоні за кількістю зібраних підписів.
Завдяки активній роботі в Марафоні кафедра міжнародного права та порівняльного правознавства отримала пропозицію від правозахисної організації Amnesty international щодо подальшої співпраці.
Вітаємо з перемогою організатора Марафону в НАУ доцента кафедри міжнародного права і порівняльного законодавства Наталію Аляб’єву і студентську волонтерську команду!

Залишити відповідь