English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Заступник голови Глобальної ради з питань України на Всесвітньому Економічному Форумі Павло Шеремета прочитав лекцію студентам ФМВ

Заступник голови Глобальної ради з питань України на Всесвітньому Економічному Форумі Павло Шеремета прочитав лекцію студентам ФМВ
Факультет міжнародних відносин відвідав заступник голови Глобальної ради з питань України на Всесвітньому Економічному Форумі, ексміністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.
Під час зустрічі з деканом ФМВ Юрієм Волошиними вони обговорили напрями подальшої співпраці. За результатами перемовин сторони домовились про проведення циклу лекцій з економіки, які Павло Шеремета проведе для студентів факультету. 
Також Павло Шеремета зустрівся зі студентами ФМВ та прочитав для них першу лекцію.  Декан Юрій Волошин представив лектора та зауважив, що подібні зустрічі з фахівцями-практиками є традиційними для факультету та будуть продовжуватися і в наступних семестрах, адже вони сприяють формуванню фахових компетентностей у студентів.
Під час лекції «Творче руйнування чи неруйнівне творення?» Павло Шеремета розповів про сучасний стан економіки України, важливі показники ВВП та відбудову країни після завершення війни. Павло Шеремета наголосив, що для економічного зростання Україні необхідне покращення показників демографії, створення сприятливого інвестиційного клімату, а також економічна свобода в провадженні бізнесу. 
Лектор також розповів про податки та пенсії, пояснював аспекти нещодавнього зернового конфлікту з Польщею. Зокрема, розкритикував позов до СОТ, зазначивши, що мистецтво політики полягає в тому, щоб з ворогів робити друзів, а не навпаки.  Павло Шеремета відповідав на численні питання студентів та запросив на свої наступні лекції.

Залишити відповідь