English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Журналіст Олександр Волошин провів майстер-клас «Етичність журналістського розслідування в умовах війни» для студентів ФМВ

Журналіст Олександр Волошин провів майстер-клас «Етичність журналістського розслідування в умовах війни» для студентів ФМВ
Операційний менеджер «Слідство.Інфо», журналіст-розслідувач Олександр Волошин провів майстер-клас «Етичність журналістського розслідування в умовах війни» для студентів Факультету міжнародних відносин. Організатором та модератором зустрічі виступила доцент кафедри журналістики Олена Мельникова-Курганова.
Олександр Волошин розказав коли і за яких обставин можна поширювати імена підозрюваних в журналістському розслідуванні. Також студенти дізналися про те чи дозволено робити аудіозапис людини без її дозволу та чи потрібно погоджувати інтерв’ю і матеріал перед публікацією з респонденткою/респондентом. «Журналістика розслідування живе винятками. Етика журналіста не змінюється по суті. Але вдосконалюється!», – зауважив журналіст.
Спікер розглянув проблему швидкості публікацій і достовірності інформації, що її публікують журналісти. Він зазначив, що не потрібно відкидати поняття оперативності, але є важливіші поняття і пункти, які потрібно зробити в першу чергу. Журналіст прокоментував і пояснив деякі пункти Закону України «Про медіа» які необхідно знати під час проведень журналістських розслідувань.
Олександр Волошин поділився своїм досвідом роботи у «Слідство.Інфо», відповів на питання присутніх та дав чимало корисних порад для студентів.

Залишити відповідь