English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Викладачі та студенти ФМВ взяли участь в панельній дискусії «Україна та Азія: стратегічні виміри партнерства»

Викладачі та студенти  ФМВ взяли участь в панельній дискусії «Україна та Азія: стратегічні виміри партнерства»
Викладачі та студенти Факультету міжнародних відносин взяли участь в панельній дискусії «Україна та Азія: стратегічні виміри партнерства». Організатори заходу –  Факультет міжнародних відносин та Міжнародний благодійний Фонд Громадської Дипломатії.
Професор кафедри міжнародних відносин, інформації та регіональних студій ФМВ Максим Ялі  виступив з доповіддю «Україно-іранські відносини: від втрачених можливостей партнерства до геополітичного протистояння». Доцент кафедри соціології та політичних наук ФМВ  Валентин Гладких презентував доповідь «Можливість використання Україною досвіду повоєнного відновлення далекосхідних країн».
Також спікерами на панельній дискусії виступили аналітик, автор LB.ua Петро Шевченко; головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень Аліна Гриценко; директор Центру політичних досліджень, керівник програми спеціальності «Міжнародні відносини та економіка» Школи політики і права Алмати Менеджмент Університету Даніал Саарі.
Учасники заходу обговорили поточні політичні аспекти співпраці між Україною та країнами Азії;  вплив геополітичних факторів на політичні відносини та можливості їхньої оптимізації; напрямки для удосконалення стратегічного партнерства між сторонами; інвестиційний потенціал для співпраці та перспективи розширення економічного партнерства.
Проведення подібних заходів у співпраці з Міжнародним благодійним Фондом Громадської Дипломатії дозволяє формувати інформаційні майданчики для обміну експертними думками та підвищувати рівень знань студентів факультету щодо актуальної проблематики міжнародних відносин.

Залишити відповідь