English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

«Чи легко бути Послом?» – майстер-класи від українського дипломата

«Чи легко бути Послом?»  – майстер-класи від українського дипломата

Український дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Сполучених Штатах Америки (2010–2015), доцент кафедри міжнародних відносин, інформації та регіональних студій Факультету міжнародних відносин  Олександр Моцик провів майстер-класи для студентів факультету.

Участь у майстер-класах «Чи легко бути Послом?» взяли студенти спеціальностей «Міжнародне право», «Міжнародні відносини» та «Міжнародна інформація».

Олександр Моцик поділився зі студентами власним досвідом роботи в дипломатичному світі, розказав про напрямки дипломатичної служби та ієрархію посад дипломатичної служби. «Мені довелося працювати в трьох посольствах – я очолював Посольство України в Туреччині, Польщі та США.  Коли ти перебуваєш на такій посаді кожне сказане тобою слово важливе, потрібно бути обережним, щоб не сказати зайвого, адже твоє слово сприймається як слово представника держави».

Надзвичайний і Повноважний Посол розповів про роботу в Постійному Представництві України в ООН. «Постійні представництва при міжнародних організаціях, зокрема, представництво в ООН – це багатостороння дипломатія, адже всі країни мають домовлятися про питання світового порядку, що забезпечать їхню життєдіяльність. Представники країн беруть участь у сесіях, політичних дискусіях, спільними зусиллями вирішують питання миру, клімату, врегулювання регіональних конфліктів тощо».

Під час майстер-класів Олександр Моцик також приділив увагу історії та розвитку Сполучених Штатів Америки. Він поділився інформацією щодо економіки та ВВП країни, розповів про партнерів США та взаємини з Китаєм і Росією.

На завершення майстер-класів студенти мали можливість отримати ґрунтовні відповіді на свої запитання, що стосувалися, зокрема, права сили в міжнародних відносинах, можливостей працевлаштування молоді на дипломатичну службу, підтримки України Сполученими Штатами Америки, ситуації щодо Криму та бойових дій на Сході України.

Залишити відповідь