English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Розпочата співпраця з федеральним університетом Бразиліа – провідним вишем Бразилії

Розпочата співпраця з федеральним університетом Бразиліа – провідним вишем Бразилії

За сприяння Посольства України в Бразилії декан Факультету міжнародних відносин Юрій Волошин провів онлайн-зустріч з директором міжнародних відносин  Університету Бразилії (UnB) Віргіліо Алмейдою. До зустрічі також долучилися третій секретар Посольства України в Бразилії Ігор Торшин та координатор партнерств Науково-технічного парку Університету Бразилії Олексій Шинкаренко.

Декан Юрій Волошин презентував освітньо-наукову діяльність факультету та зазначив, що готовий розвивати з університетами Бразилії співпрацю з метою підвищення ефективності навчальної й науково-дослідної роботи та розширення міжнародного співробітництва. Юрій Волошин зауважив, що студенти ФМВ з наступного навчального року зможуть обрати португальську мову  для вивчення як другу іноземну.

Директор міжнародних відносин  Університету Бразилії Віргіліо Алмейда розповів про університет, відмітивши, що це найбільший університет в Бразилії в якому навчається понад 38 тисяч студентів. Він зазначив, що UnB зацікавлений розвивати співробітництво з Україною та наголосив на важливості підписання Угоди про співробітництво з НАУ.

Третій секретар Посольства України в Бразилії Ігор Торшин наголосив, що Посольство сприятиме налагодженню зв’язків факультету з закладами вищої освіти Бразилії, що зацікавлені у розвитку співробітництва у сфері освіти та науки.

Сторони обговорили напрями освітнього та наукового співробітництва, зокрема, щодо спільних наукових проєктів та можливостей для студентського академічного обміну тощо. Учасники зустрічі окреслили плани спільної участі в підготовці фахівців для авіаційної галузі та міжнародних відносин.

За результатами зустрічі розпочато підготовку до підписання Угоди про співробітництво. Також було домовлено про онлайн-зустріч студентів університетів для кращого розуміння культури та традицій обох країн.

Факультет міжнародних відносин висловлює щиру подяку Тимчасовому повіреному у справах України в Федеративній Республіці Бразилія Анатолію Ткачу та третьому секретарю Посольства України в Бразилії Ігорю Торшину за налагодження співпраці з бразильським університетом.

Залишити відповідь