English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Онлайн-лекція «Еволюція цифрової дипломатії»

Онлайн-лекція «Еволюція цифрової дипломатії»

Студенти та викладачі Факультету міжнародних  відносин взяли участь  в онлайн-лекції експерта з комунікацій Андреаса Сандре «Еволюція цифрової дипломатії». Організатор заходу – Дипломатична академія України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ.

Лектор розповів про еволюцію цифрової дипломатії, використання VR/AR технологій, можливості соціальних мереж як ресурсу для новин та про присутність у соціальних мережах державних установ.

Андреас Сандре зазначив, що цифрова дипломатія – це мистецтво зробити світову політику більш доступною.  Він зазначив, що «у кожного посольства повинні бути сторінки в Twitter і Facebook, тому що для звичайних людей це перша зупинка на шляху до розуміння політичних питань, що пов’язані з країною».  Державні установи та міжнародні організації мають взаємодіяти з усіма зацікавленими сторонами, зосередитися на креативних повідомленнях і посилити цифрове охоплення.

Він поділився власними напрацюваннями щодо роботи в мережах TikTok та Twitter, що впливають на цифрову дипломатію, допомагаючи налагодити розмову між політиками та громадянами, між дипломатами та іноземною громадськістю. У своєму виступі він презентував найпопулярніші акаунти всіх соціальних мереж у сфері соціального впливу та цифрової дипломатії. Також він розповів як можна досягти вірусності в епоху соціальних медіа.

Андреас Сандре – експерт з комунікацій, колишній керівник відділу цифрової дипломатії італійської делегації в Раді Безпеки ООН та спеціаліст із зв’язків з громадкістю та пресою у Посольстві Італії в США, автор книг «Цифрова дипломатія: розмови про інновації у зовнішній політиці» (2015) та «Твіттер для дипломатів» (2013). Колоніст та редактор спільнот We Are Digital Diplomacy у соціальних мережах Instagram, Twitter та TikTok.

Участь студентів та викладачів факультету  в онлайн-лекції Андреаса Сандре стала можливою завдяки співпраці керівництва ФМВ та Дипломатичної академії.

В рамках Меморандуму про взаєморозуміння між   Національним авіаційним університетом і Дипломатичною академією України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ вже здійснено обмін навчальними матеріалами та розпочато модернізацію навчальних програм Факультету міжнародних відносин задля підвищення якості підготовки студентів-міжнародників.

Залишити відповідь