English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Зустріч керівників дипломатичних навчальних закладів країн Східного партнерства та Чорноморського регіону

Зустріч керівників дипломатичних навчальних закладів країн Східного партнерства та Чорноморського регіону

Декан Факультету міжнародних відносин Юрій Волошин взяв участь у зустрічі керівників дипломатичних навчальних закладів країн Східного партнерства та Чорноморського регіону. Організатори заходу – Дипломатична академія України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ та Естонська школа дипломатії.

З вітальним словом до учасників зустрічі звернувся міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який наголосив у своєму відеозверненні на важливості співпраці дипломатичних навчальних закладів. Державний секретар МЗС України Олександр Баньков та представники Генерального штабу Збройних Сил України, поділилися баченням зовнішньополітичної та безпекової ситуації довкола України.

Керівники дипломатичних академій та інститутів Азербайджану, Грузії, Молдови, Румунії, Туреччини, України та Естонії обговорили можливості подальшого співробітництва та здійснення спільних досліджень.

У ході засідання учасники погодились започаткувати регіональну освітню ініціативу задля розвитку професійної компетентності дипломатів з актуальних питань політики та безпеки Чорноморського регіону. Також сторони домовились створити спільний навчальний онлайн курс з питань політики та безпеки Чорноморського регіону та надати доступ до своїх окремих навчальних тренінгів, які можуть бути цікавими для дипломатів країн регіону.

Також керівники дипломатичних академій та інститутів підтримати реалізацію Тристоронньої дипломатичної ініціативи щодо навчання в Києві дипломатів країн Східного партнерства та Чорноморського регіону з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та безпеки.

Залишити відповідь