English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

З нагоди Тижня французької мови та Міжнародного дня Франкофонії

З нагоди Тижня французької мови та Міжнародного дня Франкофонії

Студенти Факультету міжнародних відносин, які вивчають французьку мову як другу іноземну, під керівництвом викладачів кафедри іноземних мов Євгенія Мельника та Ольги Верховцової підготували проєкт до Тижня французької мови та Міжнародного дня Франкофонії.

З нагоди свята французької мови, яка об’єднує 300 мільйонів людей на п’яти континентах, вони вшанували Жана де Лафонтена, великого французького письменника, який народився чотири століття тому, у 1621 році. Розповідали про життя Жана де Лафонтена та читали його вірші Айлар Каратаєва (305 група), Дар’я Ігнатенко, Ольга Горегляд (306 група), Євгенія Сорочинська (405 група), Влада Пушкіна, Інна Волніна та Олена Костюк (410 група).

Знаний і досі у франкомовному світі, Жан де Лафонтен заслуговує на нашу увагу, на відкриття та читання його байок. Конфлікти, зображені автором, досі змушують нас посміхатися і замислюватися. Моральні висновки, сформульовані Лафонтеном, вже сприймаються як прислів’я у французькій мові і цитуються напам’ять численними читачами.


 

 

Залишити відповідь