English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Доцентка ФМВ виступила на міжнародній конференції Європейської асоціації з питань комунікації та досліджень

Доцентка ФМВ виступила на міжнародній конференції Європейської асоціації з питань комунікації та досліджень

01.10.2024

Доцентка кафедри журналістики ФМВ Олена Мельникова-Курганова взяла участь у Х міжнародній конференції «Комунікації та соціальний (без)лад» Європейської асоціації з питань комунікації та досліджень (ECREA) в Любляні (Словенія).

Олена Мельникова-Курганова виступила з доповіддю в секції «Репортажі з війни» та долучилася до обговорень  у дискусійних панелях про Україну. Презентуючи доповідь «Як маріупольські журналісти переживали загарбання свого міста», доцентка представила результати дослідження, яке проводила за допомоги методів кейс-стаді та 22 напівструктурованих інтерв’ю.

У роботі міжнародної конференції взяли участь дослідники, аспіранти, викладачі журналістики та медіакомунікацій з США, Австралії, Німеччини, України, Італії, Швеції, Китаю та ін. Проблематика конференції торкалася питань журналістики під час воєн, дезінформації, пропаганди, теорій змови, соціальних медіа, політичних комунікацій.

Також Олена Мельникова-Курганова виступила на пре-конференції «Інформаційний вплив автократій за кордоном», яку організував Університет Пассау (Німеччина) в Любляні. Під час доповіді «Особливості розповсюдження російської пропаганди в умовах облоги Маріуполя» Олена Мельникова-Курганова зосередилася на аналізі видів пропагандистських комунікацій та каналах їх поширення.

Залишити відповідь