English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Студенти ФМВ зустрілися з відомим журналістом Романом Цимбалюком

Студенти ФМВ зустрілися з відомим журналістом Романом Цимбалюком
Відомий український журналіст та ютуб-блогер Роман Цимбалюк зустрівся зі студентами Факультету міжнародних відносин.
Роман Цимбалюк розповів про важливість інформаційної безпеки для країни, наголосивши, що передовсім її підтримка є головною запорукою  існування держави. У питаннях же обстоювання національних інтересів через медіа, журналіст радить говорити з протилежною стороною, до якої ми спрямовуємо свої наративи, зрозумілою їй мовою.
Спікер розказав про свій шлях у журналістику, роботу журналіста в умовах війни та з якими проблемами стикався під час роботи на посаді акредитованого в росії українського журналіста. Окрему увагу Роман Цимбалюк приділив блогінгу. Він розповів про власний ютуб-канал та зауважив, що успіх відео полягає перш за все не в монтажі та просуванні, а в сенсах, які в нього заклали.
Журналіст порадив студентам зосереджуватись на здобутті не лише теоретичних знань, а й на практичній частині. Роман  Цимбалюк зауважив, що роботу за фахом варто шукати вже в студентському віці.
Роман Цимбалюк відповів на численні питання студентів ФМВ, зокрема, щодо переслідування його під час роботи в росії, майбутнього журналістики в Україні та інформаційної політики.
До зустрічі також долучився український журналіст, колишній генеральний директор «Укрінформу» Олександр Харченко, який запропонував охочим студентам розглянути можливість працевлаштування на посаді розслідувачів.

Залишити відповідь