English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Редакторка-засновниця «Слідство.Інфо» Анна Бабінець провела тренінг для студентів ФМВ

Редакторка-засновниця «Слідство.Інфо» Анна Бабінець провела тренінг для студентів ФМВ

Редакторка-засновниця агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» Анна Бабінець провела для студентів ФМВ тренінг «Журналістське розслідування: гіпотеза, пітчинг, планування». Модераторкою виступила доцентка кафедри журналістики Олена Мельникова-Курганова.

Під час тренінгу спікерка розглянула особливості роботи з джерелами інформації, базами даних, доказами, формулювання теми і гіпотези, «роботу в полях» репортера, фактчекінг, сторітелінг і судову експертизу журналістського розслідування.

Анна Бабінець наголосила, що «ціль розслідувчів зі «Слідство.Інфо»– чесна журналістика». Вона зазначила, що вони публікують інформацію, яка викриває зловживання владою, резонансні злочини, однак ніколи не використовують особисте, що не має суспільного значення. Також спікерка розповіла про співпрацю з міжнародними експертами та переваги такої співпраці.

Спікерка розглянула кейси зі свого практичного досвіду, зокрема, про знайдені документи у Межигір’ї, надала професійні поради та відповіла на всі питання студентів-журналістів.

Анна Бабінець – редакторка-засновниця агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо», регіональна редакторка мережі розслідувачів Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

Залишити відповідь