English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Журналіст та фотокореспондент Стас Козлюк провів майстер-клас для студентів ФМВ

Журналіст та фотокореспондент Стас Козлюк провів майстер-клас для студентів ФМВ

Журналіст та фотокореспондент Стас Козлюк провів майстер-клас «Специфіка роботи фотографа в зоні бойових дій» для студентів кафедри журналістики та кафедри реклами і зв՚язків з громадськістю ФМВ.

Фотокореспондент розповів про свої відрядження на Херсонщину, Харківщину, Київщину та поділився досвідом як зрозуміти на яку ділянку фронту потрібно їхати задля зйомки. Він зауважив, що війна дуже змінилася з 2014 року. Тоді, від’їхавши декілька кілометрів від лінії фронту, можна було почувати себе у безпеці. Зараз ніхто не почувається у безпеці, навіть далеко від лінії фронту, тож треба бути уважним та обережним.

Стас Козлюк зауважив, що під час поїздок в зону бойових дій відповідальність за своє життя несе журналіст. Він розказав про важливість проходження тренінгів з надання першої медичної допомоги та які речі стануть корисними у відрядженнях в зону бойових дій.

Спікер звернув увагу на вмінні відокремлювати зйомку від публікації. Він наголосив, що недопустимо у роботі фотожурналіста використовувати постановочні кадри. Стас Козлюк зазначив, що варто шукати свої теми, відмінні від інших журналістів чи фотокореспондентів. Також він розказав як варто починати розмову з місцевими мешканцями, які зазнали як моральних, так і фізичних травм.

Стас Козлюк відповів на численні запитання студентів, показав власні фотографії та розповів за яких обстав вони були зроблені. Він порадив завжди дбати про безпеку життя та стежити за ментальним здоров’ям.

 

Залишити відповідь