English EN French FR German DE Russian RU Spanish ES Ukrainian UK

Студенти ФМВ презентували інноваційні проєкти щодо вдосконалення НАУ

Студенти ФМВ презентували інноваційні проєкти щодо вдосконалення НАУ

Студенти Факультету міжнародних відносин, учасники курсу лекцій топменеджера та економіста Павла Шеремети, презентували інноваційні проєкти щодо вдосконалення Національного авіаційного університету.

Чотири команди, які складаються зі студентів, аспірантів та менторів-викладачів, продемонстрували проєкти топменеджеру Павлу Шереметі, в.о. ректора НАУ Ксенії Семеновій, декану Юрію Волошину та викладачам і студентству НАУ.

Перша команда запропонувала покращити сайт НАУ, а саме: оновити його так, щоб він міг працювати швидко як з телефона, так і з комп’ютера. Студенти порекомендували запровадити міжфакультетні проєкти для заохочення студентів розвиватися в навчанні та виконувати завдання на вищому рівні, а також зробити науковий простір з необмеженим доступом до інтернету для проведення онлайн-пар та електроживленням на випадок відключення світла.

Наступна команда зробила акцент на використанні соціальних мереж як інформаційної та навчальної платформи для студентів і викладачів. Їх проєкт «PROFIT» має на меті фандрейзингову діяльність університету, створення медіатеки та бібліотеки-кав’ярні, залучення здобувачів освіти та абітурієнтів до інформаційних ресурсів університету, запровадження профільних тренінгів і стажувань для бізнесових структур.

Третя команда з гаслом «Разом досягаємо вершин» розповіла про мотивацію для викладачів змінювати свої методи викладання, заохочувати студентів до дискусій та до відвідування пар. Учасники навели приклад трансформації досвідченого викладача, який втратив зацікавленість студентів, в сучасного лектора, до якого прислухаються здобувачі освіти та чекають на авторські курси.

Остання команда, підсумовуючи, виокремила ключові завдання та показники успіху університету: а саме: цифровізувати бюрократичні процеси, покращити умови праці, посприяти професійному розвитку, оптимізувати освітні мережі та підтримати наукову діяльність.

Кожна команда отримала поради та рекомендації від Павла Шеремети, що допоможуть вдосконалити проєкти, та відповіли на питання від учасників заходу.

Підсумовуючи презентації команд, топменеджер Павло Шеремета наголосив, що мало просто презентувати стратегію, треба продумати наступний крок. Він впевнений, що цікаві ідеї студентів допоможуть зробити НАУ центром інновацій в Україні та світі.

Декан ФМВ Юрій Волошин подякував Павлу Шереметі та командам, він зазначив, що це була чудова можливість для студентів подискутувати, поділитися думками й запропонувати власні ідеї щодо вдосконалення університету.

В. о. ректора Ксенія Семенова зазначила, що це був унікальний досвід як для факультету, так і університету загалом.  Кожна команда володіє власним підходом та дослідила різні аспекти роботи університету з точки зору його цінностей, діяльності персоналу, потенційних інвестицій. Вона запросила команди на стажування в університеті, щоб вони на практиці змогли реалізувати свої проєкти.

 

Залишити відповідь